1 min read

Flexibel, zónder maatwerk

Featured Image

Tegenwoordig zien we steeds meer online softwarepakketten waarbij je als gebruiker gedwongen bent op een vastomlijnde manier te werken. Zonder dat je hier zelf iets over te zeggen hebt of buiten de paden kunt gaan die de softwareleverancier voor je gebaand heeft. 

Zeker, zo’n online pakket biedt voordelen. Zo zijn de aanschafkosten laag. Maar de vraag dringt zich op of je op de langere termijn nog intern kunt verkopen dat je niet de flexibiliteit hebt om je bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

Eerlijk is eerlijk: alles wat noodzakelijk is voor het purchase to pay proces is aanwezig in zo’n online pakket. De factuur komt binnen, wordt afgelezen, gaat langs één of meer personen voor goedkeuring en vervolgens wordt de factuur betaald. Toch heeft iedere organisatie een eigen manier van werken hierin. Als je dan door je software in een keurslijf gedwongen wordt zonder zelf mee te kunnen denken, kan dit remmend werken op de ontwikkeling van je organisatie, wat het lastig maakt om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Ook het omarmen van een nieuwe manier van werken die organisatiebreed gedragen moet worden, loopt dan gevaar. Wanneer mensen op een andere manier moeten leren werken dan ze gewend waren, levert dit vaak al genoeg weerstand op. Als zo’n pakket dan ook nog eens als beperkend wordt ervaren, bevordert dit de acceptatie niet.

Elke organisatie is uniek

Een ander nadeel van een online pakket is dat het niet aan de persoonlijke behoefte aangepast kan worden. Als je als klant iets aangepast wilt hebben omdat dit beter aansluit bij jouw processen, krijg je ‘nee’ te horen, omdat het pakket ontworpen is met het oog op de grootste gemene deler. En hier wringt ‘m nu juist de schoen. Een standaard online pakket is ontwikkeld voor ‘de standaard klant’ en niet in staat mee te denken met organisatiespecifieke processen. Maar klanten zijn nu eenmaal niet standaard. Iedere organisatie heeft door de jaren heen eigen werkprocessen ontwikkeld die hun nut en noodzaak bewezen hebben.

Easy Systems = Standaard+Flexibel

Om dit probleem uit de wereld te helpen levert Easy Systems standaard software die in hoge mate flexibel is, zodat je als klant je bedrijfsprocessen continu kunt blijven aanpassen en verbeteren. Ons softwarepakket is voor 80 procent ontwikkeld als standaard pakket, waardoor je profiteert van de bijbehorende lage kosten. De overige 20 procent is flexibel en volledig aanpasbaar aan de processen binnen je organisatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het toevoegen van modules voor contractmanagement, inkoopmanagement, declaratieverwerking en e-facturatie.

Meer weten?

Wilt u uw processen nóg beter laten aansluiten op de ontwikkelingen binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Verbeter de samenwerking met leveranciers door purchase to pay automatisering

Verbeter de samenwerking met leveranciers door purchase to pay automatisering

Een goede relatie met leveranciers is van vitaal belang voor het succes van een bedrijf. Maar hoe versterk je de band met bestaande leveranciers? En...

Lees verder
Een op de vijf mkb bedrijven betaalt facturen niet op tijd

Een op de vijf mkb bedrijven betaalt facturen niet op tijd

Ben jij, als mkb’er, in staat om alle facturen op tijd te betalen? Waarschijnlijk wel, maar wist je dat een op de vijf mkb bedrijven meer dan de...

Lees verder
Samenwerking tussen Inkoop en Finance: de stand van zaken in het mkb

Samenwerking tussen Inkoop en Finance: de stand van zaken in het mkb

Een goede samenwerking tussen de afdelingen Inkoop en Finance is binnen het mkb essentieel voor het succes van een organisatie. Door nauw samen te...

Lees verder