1 min read

Flexibel, zónder maatwerk

Featured Image

Tegenwoordig zien we steeds meer online softwarepakketten waarbij je als gebruiker gedwongen bent op een vastomlijnde manier te werken. Zonder dat je hier zelf iets over te zeggen hebt of buiten de paden kunt gaan die de softwareleverancier voor je gebaand heeft. 

Zeker, zo’n online pakket biedt voordelen. Zo zijn de aanschafkosten laag. Maar de vraag dringt zich op of je op de langere termijn nog intern kunt verkopen dat je niet de flexibiliteit hebt om je bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

Eerlijk is eerlijk: alles wat noodzakelijk is voor het purchase to pay proces is aanwezig in zo’n online pakket. De factuur komt binnen, wordt afgelezen, gaat langs één of meer personen voor goedkeuring en vervolgens wordt de factuur betaald. Toch heeft iedere organisatie een eigen manier van werken hierin. Als je dan door je software in een keurslijf gedwongen wordt zonder zelf mee te kunnen denken, kan dit remmend werken op de ontwikkeling van je organisatie, wat het lastig maakt om je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Ook het omarmen van een nieuwe manier van werken die organisatiebreed gedragen moet worden, loopt dan gevaar. Wanneer mensen op een andere manier moeten leren werken dan ze gewend waren, levert dit vaak al genoeg weerstand op. Als zo’n pakket dan ook nog eens als beperkend wordt ervaren, bevordert dit de acceptatie niet.

Elke organisatie is uniek

Een ander nadeel van een online pakket is dat het niet aan de persoonlijke behoefte aangepast kan worden. Als je als klant iets aangepast wilt hebben omdat dit beter aansluit bij jouw processen, krijg je ‘nee’ te horen, omdat het pakket ontworpen is met het oog op de grootste gemene deler. En hier wringt ‘m nu juist de schoen. Een standaard online pakket is ontwikkeld voor ‘de standaard klant’ en niet in staat mee te denken met organisatiespecifieke processen. Maar klanten zijn nu eenmaal niet standaard. Iedere organisatie heeft door de jaren heen eigen werkprocessen ontwikkeld die hun nut en noodzaak bewezen hebben.

Easy Systems = Standaard+Flexibel

Om dit probleem uit de wereld te helpen levert Easy Systems standaard software die in hoge mate flexibel is, zodat je als klant je bedrijfsprocessen continu kunt blijven aanpassen en verbeteren. Ons softwarepakket is voor 80 procent ontwikkeld als standaard pakket, waardoor je profiteert van de bijbehorende lage kosten. De overige 20 procent is flexibel en volledig aanpasbaar aan de processen binnen je organisatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het toevoegen van modules voor contractmanagement, inkoopmanagement, declaratieverwerking en e-facturatie.

Meer weten?

Wilt u uw processen nóg beter laten aansluiten op de ontwikkelingen binnen uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen wat we kunnen doen.

7 kpi's in het factuurverwerkingsproces voor meer financieel inzicht

De 7 KPI's voor factuurverwerking

Dankzij de digitale transformatie veranderen de verwachtingen die een organisatie heeft van hun financiële afdeling. De financieel manager heeft...

Lees verder
6 redenen voor automatische factuurverwerking

6 redenen waarom automatiseren van factuurverwerking een goed idee is

Wanneer je werkt met een handmatig proces voor factuurverwerking, heb je vaak te maken met frustraties. Gebrek aan overzicht is er daar één van. Dat...

Lees verder
wat is purchase to pay

Purchase to pay: wat is het en waarom zou je het automatiseren?

In een serie blogs hebben we toegelicht welke deelprocessen van het purchase to pay proces je zou kunnen automatiseren. Die deelprocessen vormen...

Lees verder