E-facturatie
zonder aanpassingen aan uw huidige systeem

Interesse in e-facturatie? Wij sluiten u aan op het Europese e-facturatie netwerk (PEPPOL) en maken het ontvangen en/of verzenden van e-facturen voor iedereen toegankelijk.

Download de brochure  Lees onze whitepaper

E-factureren was nog nooit zo makkelijk!

Onder e-factureren wordt verstaan: het elektronisch versturen van facturen door de leverancier en het elektronisch ontvangen en verwerken van deze factuur door de ontvanger. 

Met Easy Exchange bieden wij een kwalitatieve en gemakkelijke oplossing voor het zorgenvrij verzenden en/of ontvangen van facturen via het beveiligde Europese e-facturatie netwerk (PEPPOL). Dé e-facturatie oplossing, ongeacht het bestandsformaat en ongeacht uw ERP/financieel systeem. 

e-facturatie

Starten met e-facturatie

Het verzenden én ontvangen van e-facturen via het beveiligde Europese e-facturatie netwerk (Peppol).

Meer informatie

Peppol-icoon

Aansluiten op ons PEPPOL Access Point

Wilt u uw klanten toegang geven tot het PEPPOL-netwerk? Wij zijn een gecertificeerd PEPPOL Access Point.

Meer informatie

Software partners

Wilt u weten of u via de door u gebruikte software e-facturen kunt versturen en/of ontvangen? Onderstaande partners maken gebruik van ons Peppol Access Point. Staat uw leverancier er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Molitor-web Qics-2 ENK-1 perfectview-blue Kerridge-web Diesis-web

Ook Partner worden?

WAT IS E-FACTURATIE?

Onder e-factureren wordt verstaan: het elektronisch versturen van facturen door de leverancier en het elektronisch ontvangen en verwerken van deze factuur door de ontvanger. Dit is zoals gezegd wat anders dan het versturen en ontvangen van pdf facturen. Het uitwisselen van e-facturen, zorgt voor een snellere verwerking van gegevens, minder fouten, tijd- en kostenbesparingen en is goed voor het milieu.

Wat is een e-factuur?

Elektronische facturen, oftewel e-facturen, zijn facturen die automatisch te verwerken zijn in een systeem, zonder handmatige handelingen. Het gaat hier om een gestructureerd digitaal databestand (zoals een XML of UBL bestand) welke direct, zonder tussenkomst van OCR software, door uw ERP / financieel systeem uitgelezen kan worden.

Wat is een XML factuur?

XML staat voor eXtend Markup Language. XML lijkt op HTML maar heeft nuttige structuurkenmerken die ook voor de mens (in plaats van alleen de computer) leesbaar zijn. XML is een open standaard die voor alle vormen van gestructureerde berichtenuitwisseling kan worden gebruikt. Om factuurgegevens uit te kunnen wisselen tussen verschillende organisaties dient een elektronische factuur echter aan bepaalde definities te voldoen. Daarom zijn er standaarden voor XML facturen in het leven geroepen, waarvan UBL, eFactura, SETU en fInvoice de bekendste zijn.

De e-factuur versus de pdf factuur

Ontvangt of verstuurt u nog regelmatig pdf (of zelfs papieren) facturen? Dit brengt, ook in een digitaal factuurverwerkingsproces) handmatig werk met zich mee. Je scant de papieren facturen, vervolgens moeten die scans – en alle pdf facturen die je per e-mail ontvangt – met een OCR oplossing afgelezen worden om daarmee zo goed mogelijk de data in je software te krijgen.

Wanneer je wel eens e-facturen ontvangt, dan merk je direct de impact op het proces. Want een e-factuur hoeft niet door een scan en herken oplossing voor het verwerkt kan worden.

Meer weten over de voordelen van e-facturatie? 

Meer informatie

Voor wie is onze e-facturatie software?

Software leverancier-1


Voor Softwareleveranciers

Geef uw klanten toegang tot het Peppol-netwerk met het Easy Exchange Access point.

Zakelijke markt-1


Voor de zakelijke markt

Realiseert efficiency- en kostenbesparingen bij de verwerking van een factuur.

Overheid


Voor overheden

Betere en snellere dienstverlening aan klanten en leveranciers en een hoge mate van veiligheid. 

E-factureren via Peppol

U kunt factureren via een e-facturatie netwerk (PEPPOL) vergelijken met een telecom netwerk. Eenmaal aangesloten bij een provider, bijvoorbeeld Vodafone, worden alle andere personen die op het telecom netwerk zitten (ongeacht bij welke provider) voor u bereikbaar. Mits u beschikt over het telefoonnummer. Zo werkt het eigenlijk ook bij een e-facturatie netwerk. Iedereen kan via een PEPPOL provider toegang krijgen tot het netwerk en vervolgens facturen uitwisselen met klanten en leveranciers die ook op het netwerk aangesloten zijn. Het enige dat u nodig heeft is het KvK (of OIN in geval van overheden) nummer om de betreffende organisatie te kunnen vinden/bereiken.

Wij bieden u, met ons gecertificeerde Access Point, toegang tot het PEPPOL netwerk. Hierdoor kunt u gemakkelijk, veilig en snel facturen uitwisselen met andere organisaties in Europa.

Het e-facturatie proces

Plaatjes zijn soms makkelijker dan woorden. Hieronder vindt u een schematische weergave van hoe e-facturatie via het PEPPOL netwerk er ongeveer uitziet. Aan de linkerzijde ziet u hoe de facturen die gegenereerd worden door uw ERP / financieel systeem, door de Easy Exchange Connector omgezet worden in het benodigde PEPPOL formaat. De facturen worden vervolgens, via ons Access Point, over het PEPPOL netwerk verstuurd naar uw klant. Daar wordt de PEPPOL factuur rechtstreeks in het ERP / financieel systeem van uw klant verwerkt. Mocht het systeem van uw klant nog geen PEPPOL facturen kunnen verwerken, dan kan Easy Exchange de PEPPOL factuur weer omzetten naar een formaat wat wel door het systeem van uw klant verwerkt kan worden.

E-facturatie-via-PEPPOL-web

Wilt u meer weten over hoe u nu van start gaat met e-factureren, of wilt u meer informatie over respectievelijk het verzenden of ontvangen van e-facturen? Lees dan verder op onze pagina 'Starten met e-factureren'.

E-factureren via Peppol: de voordelen

Lees meer over e-facturatie