Webinar: E-factureren zónder aanpassingen aan uw interne processen en systemen. Het kan!

Het is is nu eenmaal de wet, dus we hebben geen keus. Maar wij zitten niet op al die aanpassingen te wachten. Ons factuurverwerkingsproces loopt nu goed en daar zouden we het liefst niets aan veranderen.

Het kan! Met Easy Exchange bent u in staat om e-facturen te ontvangen via het beveiligde Europese e-facturatienetwerk (PEPPOL) zonder dat dit enige impact heeft op uw huidige factuurverwerkingsproces. Hoe werkt dat dan? Dat leggen we u uit in een gratis online webinar.

Registreer direct

Het proces

Simpel! Of tenminste, zo voelt het voor u. Want u zult eigenlijk niks merken van de verandering. Klinkt goed toch? Meld u aan voor ons webinar op maandag 5 maart om 14:30 uur. Tijdens dit webinar vertelt collega Hans van der Kolk u meer over de mogelijkheden van Easy Exchange, onze laagdrempelige oplossing voor e-facturatie.

Hoe werkt die oplossing dan? Dat gaat als volgt:

Uw organisatie wordt door ons als participant aangemeld bij het Europese e-facturatienetwerk PEPPOL. Als onze klant maakt u gebruik van ons, door Simplerinvoicing gecertificeerde, Access Point. U bent dan in staat om e-facturen te ontvangen. Maar in plaats van dat u uw bestaande systemen nu geschikt moet maken voor het ontvangen van deze PEPPOL facturen, ‘vertalen’ wij deze facturen voor u naar een PDF, of elk ander gewenst, bestand. Deze sturen we naar uw reeds in gebruik zijnde mailbox voor inkomende facturen en voilà, de facturen worden volgens uw huidige vertrouwde proces verwerkt.

Dus:

  • U voldoet aan de wetgeving (EU Richtlijn 2014/55/EU)
  • Er zijn geen aanpassingen aan uw huidige systemen nodig
  • U hoeft uw huidige processen niet aan te passen
  • Uw collega’s hoeven niet opgeleid te worden om nieuwe software te gaan gebruiken
  • Snelle implementatie – In 1 dag up & running!

Toekomstbestendig

Het kan natuurlijk dat u uw factuurverwerkingsproces wel graag onder handen wilt nemen en de inkomende e-facturen direct in uw workflow of ERP/financieel systeem wilt ontvangen en verwerken. Zonder tussenkomst van OCR software en de bijbehorende mogelijke uitval. Dit kan natuurlijk ook. In dit geval zet Easy Exchange de ontvangen PEPPOL factuur om naar het e-factuur formaat dat door uw systeem verwerkt kan worden.

Verzenden van e-facturen

Naast het ontvangen van e-facturen kunt u met Easy Exchange ook e-facturen verzenden. De software zet het factuurformaat van uw financieel systeem om naar een elektronische PEPPOL factuur en verzendt de betreffende factuur vervolgens, beveiligd, over het PEPPOL netwerk naar de gewenste ontvanger. Wanneer de factuur ontvangen is krijgt u hier een notificatie van. Zo weet u altijd zeker dat uw facturen aangekomen zijn.

“Maar wij versturen nog heel veel facturen per post en kunnen dat niet zomaar veranderen in e-facturen.”

Wij begrijpen dat u als overheidsinstantie veel te maken heeft met het factureren van burgers. Hier spelen zaken als veranderende e-mailadressen en zelfs het geen toegang hebben tot internet een rol. Deze personen kunt u dus moeilijk een e-factuur sturen, maar zullen gewoon via de post gefactureerd moeten blijven worden.

Met de Easy Billing Service kunnen wij ook deze stroom voor u automatiseren

Registreer voor dit webinar

Meld u vandaag nog aan voor dit webinar! Na registratie ontvangt u een bevestiging per e-mail met alle informatie die u nodig heeft om deel te kunnen nemen.

aanmelden

Purchase to pay automatisering, ook iets voor u?

Laat u adviseren!