Case Study

Club Pellikaan
Exact Online

Club Pellikaan kiest voor factuurverwerking in de cloud

Download de case study

Club Pellikaan kiest voor factuurverwerking in de cloud

Club Pellikaan zet zich in voor mensen die zich graag ontspannen en aan hun fitheid werken. Hun credo is: persoonlijke aandacht voor een beter persoonlijk resultaat. Etienne Simon, hoofd Financiële Administratie, besloot dat het tijd was dit credo ook toe te passen op het financiële proces van Club Pellikaan.

De overstap naar geautomatiseerde factuurverwerking

Voordat Club Pellikaan gebruik ging maken van de cloud oplossing van Easy Systems, was de financiële administratie veel tijd kwijt met zoekgeraakte facturen en te lange doorlooptijden. Ook hadden we weinig tot geen ‘real time’ inzicht in de lopende verplichtingen. Hierdoor ontstond de wens om efficiënter te gaan werken m.b.t. het factuurverwerkingproces. Geen facturen meer die zoekraken in de organisatie, met minder uren hetzelfde aantal facturen verwerken en op elk gewenst moment facturen kunnen accorderen.

De keuze voor een cloud oplossing

Club Pellikaan heeft bewust gekozen voor een cloud oplossing. Met een zestal clubs door heel Nederland, is het decentraal kunnen beschikken over informatie van groot belang. Dit, gecombineerd met het feit dat Club Pellikaan geen eigen servers heeft, maakt de cloud oplossing van grote meerwaarde.

Easy Systems als beste uit de bus

Met Exact Online als boekhoudpakket zocht Club Pellikaan een cloud oplossing die hier naadloos op aan zou sluiten. Een oplossing met een goede prijs/kwaliteitsverhouding waar tevens een contractenmodule aan toegevoegd kon worden. Na verschillende leveranciers te hebben gesproken en een positief referentiebezoek bij een van de klanten van Easy Systems, kwam Easy Systems als beste uit de bus.

Ervaringen tot dusver

club pelikaan 300

"Easy Systems heeft een groot verschil voor ons gemaakt. De uren die we op de administratie hebben bespaard kunnen we nu op een andere, voor de organisatie meer waardevolle manier, benutten."

Etienne Simons,  hoofd Financiële Administratie bij Club Pellikaan

 

Etienne Simons vertelt enthousiast:

Ook de snelheid waarmee het project is opgepakt hebben wij als zeer prettig ervaren. De gehele organisatie is binnen slechts 2 maanden over gegaan. Alle facturen worden nu verwerkt door 1 persoon, we zijn aanzienlijk minder tijd kwijt met het opzoeken en archiveren van facturen en de doorlooptijd van facturen is sneller.”

Gerelateerde content