Peppol Access Point
voor software leveranciers

Met ons gecertificeerde Peppol Access Point kunnen uw klanten zowel facturen versturen als
ontvangen via het Peppol-netwerk.

Direct Contact 
PEPPOL_NEW-Access-Point-white

 

Peppol Access Point

Bent u op zoek naar een Billing Service Provider die uw klanten toegang kan geven tot het Peppol-netwerk? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wij zijn een gecertificeerd Peppol Access Point.

Een Billing Service Provider voor Peppol is eigenlijk je provider om over het Peppol-netwerk te kunnen communiceren. Vergelijk het maar met een netwerk voor mobiele telefonie met verschillende providers. Organisaties die facturen via dit e-facturatie netwerk willen versturen of ontvangen, hebben dus toegang tot het netwerk nodig. Deze ‘toegangspoort’ wordt een Peppol Access Point genoemd.

Met Easy Exchange bieden wij een, door Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa) gecertificeerd, Access Point tot Peppol. Wanneer uw software pakket hier op is ‘aangesloten’, kunnen al uw klanten gemakkelijk e-facturen ontvangen én versturen.

Adviesgesprek Aanvragen


E-facturatie via Peppol

Vragen uw klanten u wel eens naar de mogelijkheden van factureren via Peppol? Wij kunnen ons voorstellen dat u uw klanten hier graag bij wilt helpen, maar dat u zich liever wilt focussen op de ontwikkeling en verkoop van uw eigen kernproducten en -dienstverlening. Daarom bieden wij, als Billing Service Provider, een Access Point tot het Peppol netwerk waarmee u uw klanten toch kunt voorzien van de mogelijkheid tot e-facturatie.

Wat heeft u nodig?

Om u aan te sluiten op het Peppol netwerk, heeft u een partij nodig die beschikt over een access point en die in staat is uw systeem hierop aan te sluiten. Daarnaast moet de software in staat zijn om enerzijds te verzenden facturen om te zetten naar het formaat dat gehanteerd wordt in het Peppol-netwerk, en anderzijds binnenkomende Peppol facturen kan omzetten naar het formaat dat uw software systeem kan verwerken.

Eenmaal aangesloten op ons Peppol Access Point kunnen uw klanten gemakkelijk e-facturen ontvangen en versturen. Hierbij maakt het niet uit of uw software wel of niet e-facturen genereert of kan verwerken. De Easy Exchange Connector wordt aangesloten op uw software en transformeert alle mogelijke bestandsformaten van of naar een elektronische factuur. Hiermee biedt u uw klanten een complete, veilige en gemakkelijke oplossing voor het verzenden en ontvangen van e-facturen.

U kunt de Easy Exchange Connector én het Access Point aanbieden namens ons of onder eigen label. U kiest de vorm die voor u het beste werkt.

Een Peppol Access Point voor elk ERP-pakket

De software van Easy Exchange zorgt ervoor dat de facturen die door uw ERP worden gegenereerd worden omgezet naar het benodigde Peppol formaat en andersom. Daarbij maakt het niet uit om welk ERP- of financieel systeem het gaat. Easy Exchange is ERP-onafhankelijk.

Uw ERP-pakket met Peppol koppelen?

Adviesgesprek Aanvragen

Easy Exchange Connector

Wilt u uw klanten de mogelijkheid bieden om e-facturen te verzenden en/of ontvangen, maar kan uw software geen e-facturen genereren of verwerken? Geen probleem. Onze Easy Exchange Connector wordt aangesloten op uw software en transformeert alle mogelijke bestandsformaten van of naar een elektronische factuur. Hiermee biedt u uw klanten een complete, veilige en gemakkelijke oplossing voor het verzenden en ontvangen van e-facturen.

Easy Billing Service

Wilt u als leverancier meer bieden dan alleen een aansluiting op het Peppol netwerk? Dat kan met de Easy Billing Service.

Uw klanten hebben te maken met diverse factuurstromen. De verschillende klanten/leveranciers van uw klanten hebben allemaal andere wensen en mogelijkheden. Of uw klant nu met papieren, PDF, XML, UBL, EDI of elk ander bestandsformaat te maken heeft (in- én uitgaand), met de Easy Billing Service hoeven ze hun processen hier niet meer op in te richten.

Het proces van e-factureren via Peppol

Om wat meer duidelijkheid te bieden over hoe het proces van e-factureren via Peppol er nu precies uitziet, hebben we een wat versimpelde schematische weergave gemaakt.

 
Peppol

Het verzenden van e-facturen

1. Uw klanten genereren een factuur in uw financiële of ERP software. Deze factuur wordt als pdf, XML, UBL of enig ander formaat aangemaakt.

2. De factuur wordt opgepakt door Easy Exchange en omgezet naar het Peppol formaat.

3. De factuur wordt vervolgens, via ons access point, aangeboden op het netwerk en verzonden naar de betreffende ontvanger.

4. Wanneer de factuur door de gefactureerde partij ontvangen is, ontvangt uw klant een (juridisch geldige) ontvangstbevestiging in de software. Zo weet hij altijd zeker dat de factuur ook werkelijk aangekomen is en heeft uw klant nooit meer discussies over of facturen wel of niet ontvangen zijn. Daarnaast is het verkeer over het Peppol netwerk beveiligd (encrypted). Uw klant weet dus ook zeker dat zijn facturen veilig aankomen en niet onderschept of aangepast kunnen worden.

Het ontvangen van e-facturen

Het ontvangen van e-facturen via het Peppol netwerk gaat eigenlijk hetzelfde, alleen dan omgekeerd.

1. De leveranciers van uw klant versturen een factuur via het Peppol netwerk naar uw klant.

2. De factuur komt via het Easy Exchange Access Point aan bij de ontvanger (uw klant).

3. Indien nodig wordt de factuur eerst omgezet naar een formaat dat uw software kan ontvangen en verwerken.

4. De factuur wordt in uw software verwerkt en vervolgens betaald.

Gerelateerde Content