1 min read

Aan de slag met software robots

Featured Image

Onze zusterorganisatie Coforce richt zich op Robotic Process Automation (RPA). Omdat dit een relatief nieuwe manier van automatisering is, leggen wij graag het concept uit.

Wat is RPA?

Robotic Process Automation (RPA) is een vorm van automatisering waarbij een softwarematige robot taken overneemt die een medewerker normaliter uitvoert. RPA wordt vooral ingezet waar medewerkers veel tijd besteden aan het verzamelen of invoeren van gegevens uit bijvoorbeeld verschillende applicaties, portals of spreadsheets. De technologie is vooral geschikt voor processen met een relatief hoog volume en een sterk repeterend karakter zoals administratieve taken.

De inzet van RPA geeft medewerkers de kans om zinvolle en waarde creërende taken uit te oefenen. Daarnaast zijn ze flexibel en kunnen hoge volumes aan administratieve taken verwerken tijdens piekperiodes. Dat zorgt ervoor dat organisaties veel eenvoudiger kunnen meebewegen met de drukte in de markt. Doordat de robot op het niveau van de user interface werkt is zo’n robot snel geconfigureerd en zijn complexe API’s of koppelingen niet meer noodzakelijk. Zo kan een organisatie met toenemende personeelsschaarste snel opschakelen met ‘virtuele medewerkers’.

Waar kan RPA ingezet worden?

RPA kan dus ingezet worden voor terugkerende administratieve werkzaamheden. Werkzaamheden die dagelijks of wekelijks hetzelfde karakter vertonen. Bijvoorbeeld het verzorgen van rapportages, het beantwoorden van ‘standaard’ e-mails of het verwerken van klantgegevens in verschillende systemen.

Praktijkcasus: facturen ophalen uit leveranciersportalen

Een praktijkcasus van een recent gebouwde robot is bijvoorbeeld het automatisch ophalen van facturen uit leveranciersportalen. Hierbij valt te denken aan het inloggen bij telecomproviders of de NS Businesscard. Wekelijks logt de robot in en ‘kijkt’ of er nog onbehandelde inkoopfacturen klaar staan voor verwerking en betaling. Deze facturen worden, zonder dat er een handmatige handeling van een medewerker nodig is, automatisch in de boekhouding verwerkt.

Meer weten over RPA of Coforce?

Zijn uw processen geschikt voor RPA? Hoe ziet een RPA traject eruit? En hoe zorg je dat het proces in essentie klopt voordat u het gaat automatiseren? Dat zijn allemaal vragen die Coforce dagelijks krijgen én beantwoorden. Heeft u een soortgelijke vraag? Neem dan gerust contact met ons op zodat er een vrijblijvende kennismaking met onze zusterorganisatie Coforce geregeld kan worden.

Zero-day lek "Spring4Shell" actief in Java Spring Framework

Donderdag 31 maart 2022 is een lek bekend geworden in Java Spring Framework. Op basis hiervan hebben we meteen onderzoek verricht op onze omgevingen en contact gezocht met leveranciers. Op dit moment...

De kracht van zelfstandig en samen om administratieve last te verlichten

Elke organisatie heeft te maken met administratieve processen. Denk bijvoorbeeld aan boekhouding, creditmanagement, contracten ondertekenen, gegevensuitwisseling, inkoop en vele andere handmatige en...

Wij zitten er helemaal klaar voor!

Nog een weekje! Eindelijk kunnen we dan laten zien wat ons nieuwe gezamenlijke uiterlijk wordt. De verrassing is niet alleen voor de buitenwereld, maar we hebben ook intern zoveel...