2 min read

Behaalt u al stevig concurrentievoordeel door gerichte automatisering?

Featured Image

Tig keer bekijken of goederen al binnen zijn, zodat de factuur in het systeem kan worden opgevoerd. Eindeloos dezelfde handelingen verrichten, die niet alleen geestdodend, maar ook nog eens foutgevoelig zijn. 

Het klinkt u vast onzinnig in de oren. Toch zijn het dagelijkse activiteiten binnen bedrijven die nog geen gebruik maken van slimme software die hun bedrijfsprocessen sneller en efficiënter aanpakt. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat u hiermee een voorsprong neemt op de concurrent die dat nog niet doet?

We zetten 5 concurrentievoordelen van gerichte automatisering overzichtelijk voor u op een rijtje:

  1. Binnen veel bedrijven wordt Excel nog steeds voor van alles en nog wat gebruikt. Niet echt handig, want handmatig gevulde bestanden zijn immers foutgevoelig en daardoor onbetrouwbaar. Bovendien zijn zaken slecht te meten en wordt effectief sturen op betere resultaten daardoor een stuk moeilijker. Kiezen voor slimme automatisering biedt u direct concurrentievoordeel op bedrijven die dat niet doen.

  2. Door slimme software in te zetten kunt u 1) met minder mensen toe, of 2) mensen andere, meer uitdagende taken geven. We zien vaak dat er lang getwijfeld wordt wanneer het besparen van fte’s geen doel is. Zonde! De concurrent gaat immers wél verder. Dus maak het werk uitdagender en interessanter terwijl er tegelijkertijd meer grip op de factuurstroom ontstaat en de doorlooptijd vele malen korter is. Wanneer bedrijfsprocessen door standaardisatie efficiënter gaan verlopen, dan bespaart u tijd, maar de budgethouders ook! Budgethouders kunnen eigen facturen terugvinden zonder u daarvoor in te hoeven schakelen en in plaats van een hele stapel papieren facturen door te moeten werken, keuren ze al met één klik een factuur goed. Dat heeft weer tot gevolg dat iedereen zich weer kan focussen op de core business. Wat daar de voordelen van zijn weet u ongetwijfeld zelf wel...

  3. In het veld merken we vaak dat bedrijven de investering in automatisering voor zich uitschuiven omdat ‘het nu ook wel loopt’. Wat zij zich niet realiseren is dat ze de boot missen als ze al te lang vasthouden aan hoe het nu is. Wanneer uw concurrenten wél investeren en daardoor meegaan met hun tijd, dan is het verschil al snel niet meer te overbruggen. De vraag is niet meer óf u overstapt maar vooral wannéér u overstapt.

  4. Denk ook aan de relatie met uw leveranciers: door meer inzicht in uw factuurstroom, tijdige betalingen en het hebben van altijd en overal inzicht, merkt de leverancier aan alles dat u de zaken serieus aanpakt. En, ook niet onbelangrijk, snelle betalingen leveren nogal eens relevante betalingskortingen op.

  5. Tot slot een ander uitgangspunt: werknemers anno nu werken graag bij vooruitstrevende werkgevers die meegaan met (technologische) vooruitgang. Niet investeren is, op meerdere vlakken, kiezen voor achteruitgang. Zeker in een arbeidsmarkt waarin het vinden van de juiste mensen een ware uitdaging is. Kiest die sollicitant voor de concurrent of kaapt uw organisatie alle goede sollicitanten voor hun neus weg?

Vragen? Opmerkingen? Nieuwsgierig? We staan open voor alle reacties! Liever persoonlijk contact? U bent van harte welkom om een kop koffie te komen drinken op Oortlaan 2 in Ede, of nodig ons uit op de koffie!

7 kpi's in het factuurverwerkingsproces voor meer financieel inzicht

De 7 KPI's voor factuurverwerking

Dankzij de digitale transformatie veranderen de verwachtingen die een organisatie heeft van hun financiële afdeling. De financieel manager heeft...

Lees verder
6 redenen voor automatische factuurverwerking

6 redenen waarom automatiseren van factuurverwerking een goed idee is

Wanneer je werkt met een handmatig proces voor factuurverwerking, heb je vaak te maken met frustraties. Gebrek aan overzicht is er daar één van. Dat...

Lees verder
wat is purchase to pay

Purchase to pay: wat is het en waarom zou je het automatiseren?

In een serie blogs hebben we toegelicht welke deelprocessen van het purchase to pay proces je zou kunnen automatiseren. Die deelprocessen vormen...

Lees verder