2 min read

Investeren in automatisering: 5 manieren om uw CFO te overtuigen

Featured Image

Een belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk van CFO’s is bekijken of een investering zinvol is. Hoe hoog is de investering? Wat levert het ons op? En hoe lang is de terugverdientijd? 

Een logische blik, zeker vanuit zijn of haar rol binnen de organisatie. Maar uiteindelijk dient het besluit om wel of juist niet te investeren in software natuurlijk een hoger doel, want automatiseren brengt voor het bedrijf onmiskenbare voordelen met zich mee.

De 5 argumenten waarmee u daadwerkelijk overtuigt:

1. Korte terugverdientijd

Hoe langer de terugverdientijd, hoe moeilijker uw CFO te overtuigen zal zijn om te investeren. Laten we daarom transparant zijn: onze pakketten kennen een gemiddelde ROI van 1,5 jaar. Duidelijk. Helder. En vooral lekker meetbaar. Wilt u een indicatie van hoeveel u kunt besparen? Bekijk dan deze infographic of vraag een adviesgesprek aan.

2. Aantrekkende economie

Nu de economie aantrekt groeien organisaties als vanzelf harder. Goed nieuws natuurlijk. Het betekent echter wel dat de aanwezige software geschikt moet zijn om snel door te kunnen groeien. Toekomstbestendig, zouden we het met een populaire, maar ware term kunnen zeggen.

Als gevolg daarvan is doorontwikkeling iets wat dagelijks op onze agenda staat. Onze ontwikkelaars werken direct vanuit onze locatie, waardoor u verzekerd bent van korte lijnen binnen onze organisatie. Snel schakelen en het centraal stellen van de klant vinden we heel belangrijk, omdat we in de afgelopen 10 jaar geleerd hebben dat dat is wat onze klanten willen.

En er is meer goed nieuws. De aantrekkende economie zorgt ook voor meer, misschien wel leukere, banen. Met goede software krijgt uw personeel meer tijd voor verdiepend werk en minder handmatige handelingen. Kortom het werkplezier neemt toe.

3. Software helpt bedrijf groeien

Goede software faciliteert een organisatie in haar groei. Denk maar mee: inkopen worden goed vastgelegd, facturen worden sneller verwerkt, de crediteurenadministratie verloopt efficiënter. Kortom, het hele purchase to pay proces komt in een stroomversnelling terecht. En zo kunt u deze groei opvangen en met hetzelfde aantal mensen meer werk verzetten. Een mooi voorbeeld is onze klant Orange Cyberdefense.

Daarnaast ontstaat er maximale grip op het matchen van inkoop, levering en facturen, want de software zorgt voor een automatische drieweg-match op de inkoop-ontvangst-factuur. Dat geeft de zekerheid dat het klopt, omdat de software de (menselijke) fouten elimineert. Zo weet u dat wat er ingekocht is ook daadwerkelijk is geleverd is en uiteraard dat de ontvangen factuur klopt, zodat deze gewoon betaald kan worden.

4. Toekomstbestendig door ERP-onafhankelijkheid

Het komt vaak voor, geautomatiseerde factuurverwerking wordt nog even uitgesteld. Want: ‘we willen eigenlijk ook een nieuw ERP pakket’. Kies voor ERP-onafhankelijke software en u kunt direct van de voordelen genieten. De terugverdientijd blijkt in veel gevallen sneller dan de tijd die het kost om een nieuw systeem uit te zoeken en te implementeren.

5. Leren van fouten

In elke organisatie worden fouten gemaakt. Dat is de mens eigen. Juist door met elkaar, aan de hand van heldere rapportages, inzichtelijk te hebben wat er wanneer in het proces fout ging, ontstaat er een lerend karakter. Zo wordt uw organisatie, een organisatie die alsmaar beter wordt. Dát is wat stabiele software met uw bedrijf doet.

Hoe u het ook wendt of keert: het is van belang om helder te hebben wat voor impact de implementatie van een dergelijk systeem heeft voor de organisatie. Welke besparingen levert het op? Op welke termijn is de investering terugverdiend? En, los van financiële overwegingen: wat brengt het uw organisatie concreet. Lees bovenstaand nog eens rustig door en ga het gesprek aan. Veel succes… en schakel ons gerust eens in om dieper in te gaan op uw processen met bijbehorende wensen.