2 min read

Nu is het moment om te investeren in e-facturatie

Featured Image

Timing is van groot belang in het zakelijk leven. Dit is ook het geval bij de snel veranderende wereld van purchase to pay oplossingen. In het onderzoeksrapport ‘IT Market Clock for B2B Solutions, 2014’ laat marktonderzoeksbureau Gartner Research, aan de hand van een handig diagram, de marktvolwassenheid van diverse diensteninnovaties en de timing om tot investering over te gaan zien. Een van de diensten waar Gartner van aangeeft dat het bijna de marktvolwassenheid heeft behaald, is e-facturatie. Nu is de tijd om de investeren!

Het diagram van Gartner

Het diagram van Gartner brengt in kaart hoe een nieuwe dienst de hele cyclus doorloopt van belofte tot geaccepteerd product. Het diagram is opgemaakt in de vorm van een klok en verdeeld in 4 fases. Deze fases staan voor de weg die een bepaalde dienst/innovatie aflegt voordat deze door organisaties geadopteerd wordt. Hoe verder een bepaalde dienst zich in de 4 fases begeeft, hoe ‘marktvolwassener’ de dienst. Daarnaast geldt bij het lezen van het diagram dat hoe groter de afstand van de dienst/innovatie tot het centrum, hoe eerder er sprake zal zijn van massa-adoptie. Of zoals Gartner het noemt ‘commodisatie’. Verder laat Gartner middels de kleurcodering van de stippen zien hoe lang het nog duurt voordat een bepaalde dienst doorstroomd naar de volgende fase.

De status van e-facturatie volgens Gartner

Eerder hadden we het over het belang van timing in het nemen van zakelijke beslissingen. In het geval van e-facturatie laat het diagram zien dat deze dienst een mate van marktvolwassenheid heeft bereikt die het belang van investering in deze dienst laat zien. Bij het lezen van het diagram is te zien dat het volgens Gartner nog maximaal 5 tot 10 jaar zal duren voordat e-factureren in de laatste fase van de levenscyclus terecht komt. Daarnaast is te zien dat e-facturatie volgens het onderzoek een dienst is waarbij sprake zal zijn van massa-adoptie.

Nu is het moment om over te stappen

Nu is het moment om als papier georiënteerde organisatie over te stappen op elektronische facturatie, om zo te profiteren van de procesverbeteringen en kostenreducties. In de woorden van Gartner: ‘Nu is de tijd om te onderzoeken welke kansen er op het gebied van e-facturatie liggen. Het doet er niet toe in welke bedrijfstak of financiële situatie een organisatie zit. De noodzaak om aan de gang te gaan met e-facturatie wordt, ongeacht de locatie of grootte van je organisatie, steeds groter. Vroeg of laat zal e-facturatie opgelegd worden vanuit de overheid.’ Hier kunnen wij het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. E-facturatie heeft de (nabije) toekomst én kan uw bedrijf of instelling veel kosten besparen. Easy Systems ondersteunt u graag bij het digitaliseren van uw facturenstroom. Hiervoor bieden wij de gebruiksvriendelijke en gemakkelijke e-facturatie oplossing Easy Exchange.

Easy Exchange

Easy Exchange kan, ongeacht het bestandsformaat of de verzendwijze, volledig geautomatiseerd het verkeer en beheer van al uw elektronische facturen verzorgen. Dit geldt zowel voor het versturen van verkoopfacturen als het ontvangen van inkoopfacturen. Voor een optimaal resultaat is een goede afstemming tussen partijen belangrijk. Met Easy Exchange nemen wij u deze zorg uit handen. Vaak weten leveranciers en klanten niet hoe ze facturen digitaal kunnen uitwisselen. Easy Systems kan u hierbij helpen. Wij inventariseren voor u welke opties uw klanten en leveranciers bieden op het gebied van e-facturatie. Zo worden de mogelijkheden onderzocht om facturen elektronisch aan te leveren dan wel deze elektronisch aangeleverd te krijgen. Ook de overige stromen, zoals pdf per mail en zelfs facturatie per post kunnen wij u uit handen nemen met onze Easy Billing Service.

Bent u geïnteresseerd in onze oplossing en wilt u graag meer informatie? Kijk dan even verder op onze website of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Verbeter de samenwerking met leveranciers door purchase to pay automatisering

Verbeter de samenwerking met leveranciers door purchase to pay automatisering

Een goede relatie met leveranciers is van vitaal belang voor het succes van een bedrijf. Maar hoe versterk je de band met bestaande leveranciers? En...

Lees verder
Een op de vijf mkb bedrijven betaalt facturen niet op tijd

Een op de vijf mkb bedrijven betaalt facturen niet op tijd

Ben jij, als mkb’er, in staat om alle facturen op tijd te betalen? Waarschijnlijk wel, maar wist je dat een op de vijf mkb bedrijven meer dan de...

Lees verder
Samenwerking tussen Inkoop en Finance: de stand van zaken in het mkb

Samenwerking tussen Inkoop en Finance: de stand van zaken in het mkb

Een goede samenwerking tussen de afdelingen Inkoop en Finance is binnen het mkb essentieel voor het succes van een organisatie. Door nauw samen te...

Lees verder