1 min read

Van stempels naar slimme systemen: hoe werkt dat bij u?

Featured Image

Uitdagende functies zijn als een soort levensader binnen een onderneming. Wanneer mensen zich uitgedaagd voelen zitten ze lekker in hun vel, nemen ze vol zelfvertrouwen nieuwe taken op zich en zijn ze minder ziek. 

Op dit gebied liggen, zeker rondom de manier waarop de financiële administratie van een bedrijf is ingericht, veel kansen.

Stempelen maar...

Herinnert u zich het beeld van nog niet zo heel lang geleden nog? Bergen papieren facturen, stempels, accorderen en (mét het pak papier) door naar het volgende bureau. Dikke ordners, geestdodend werk en vaak hetzelfde in handen hebben, waren aan de orde van de dag.

Gelukkig ligt die tijd voor de meeste organisaties alweer enige tijd achter ons. De young professional anno nu wil bezig zijn met waarde toevoegen aan een organisatie, in plaats van puur een controlerende functie uitvoeren. Kortom, het niveau van het werk ligt hoger en dat trekt een ander soort mens aan. Een mens waar je in de regel behoorlijk blij van wordt als organisatie.

Administratie: tobber of topper?

Betalingstermijnen verkorten, oninbare vorderingen verminderen, in gesprek zijn met klanten, direct én exact weten waar er belemmeringen zitten in het proces en het bedrijfsimago verhogen. Het kan allemaal als gevolg van slimme, geïntegreerde software, zodat je altijd en overal op de hoogte bent van waar welke factuur zich bevindt.

Ook verbetert het directe communicatie met externe partijen zoals de accountant, de Kamer van Koophandel en de belastingdienst door een digitaal portaal. Lang verhaal kort: de administratief medewerker in zijn oude vorm is niet meer. Wat rest is een hoogopgeleide, proactieve professional die zich vastbijt in zijn takenpakket en van de financiële administratie een absolute topper maakt.

Meer weten over dit onderwerp?

In het webinar on demand ‘Verbeter je relaties met behulp van automatisering’ gaat mijn collega Bob dieper in op hoe je interne én externe relaties kunt verbeteren met behulp van automatisering.

Heel veel kijkplezier!

Hans van der Kolk - Easy Systems

Hans van der Kolk
Sales Manager