1 min read

Voldoet u al aan de eisen die het Rijk stelt?

Featured Image

Leveranciers van de Rijksoverheid zijn sinds 1 januari 2017 verplicht hun facturen – bij nieuwe inkoopovereenkomsten – als e-factuur aan te leveren. Bent u hier al klaar voor?

Elektronische factuur

De overheid is er heel duidelijk over dat een pdf per e-mail geen e-factuur is. Wat verwacht het Rijk dan wel van haar leveranciers? De Rijksoverheid definieert een e-factuur als ‘een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben’.

Een voorbeeld hiervan is een XML factuur. Lees ons artikel over e-facturen als u hier meer over wilt weten. Het Rijk biedt leveranciers drie opties om e-facturen aan te leveren:

  • E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket via Nederlandse Peppol Autoriteit (PEPPOL)
  • E-factuur via een aansluiting op Digipoort
  • E-factuur invoeren in portaal via Digipoort

De meest geschikte oplossing voor uw organisatie hangt af van het aantal facturen dat u naar de overheid stuurt én of u zich beperkt tot de overheid of dat u voor al uw in- en uitgaande facturen overstapt op e-facturen.

Mocht u nog niet aan de eisen voldoen neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Alvast meer lezen? Download onze brochure voor e-factureren met Easy Systems.

Download de brochure

Hoe Finance de organisatie meer data-gedreven kan maken

Door verdere digitalisering en automatisering wordt de financiële afdeling steeds meer data-gedreven. Wat betekent dit voor het werk van de financieel professional? En hoe kan Finance de interne...

3 basisprincipes voor de moderne financiële organisatie

Dagelijks ben ik in contact met diverse organisaties die hun, vaak complexe, financiële processen willen optimaliseren. Hoewel dat het nodige advies op maat betekent, zie ik ook een gemene deler in...

3 tips voor Finance om duurzame klantrelaties op te bouwen

Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, een goede relatie met uw klanten onderhouden is een van uw hoogste prioriteiten. Want het kost zoals we allemaal wel weten meer moeite om een nieuwe klant binnen...