1 min read

Voldoet u al aan de eisen die het Rijk stelt?

Featured Image

Leveranciers van de Rijksoverheid zijn sinds 1 januari 2017 verplicht hun facturen – bij nieuwe inkoopovereenkomsten – als e-factuur aan te leveren. Bent u hier al klaar voor?

Elektronische factuur

De overheid is er heel duidelijk over dat een pdf per e-mail geen e-factuur is. Wat verwacht het Rijk dan wel van haar leveranciers? De Rijksoverheid definieert een e-factuur als ‘een gestructureerd, digitaal bestand (maar geen pdf) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben’.

Een voorbeeld hiervan is een XML factuur. Lees ons artikel over e-facturen als u hier meer over wilt weten. Het Rijk biedt leveranciers drie opties om e-facturen aan te leveren:

  • E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket via Nederlandse Peppol Autoriteit (PEPPOL)
  • E-factuur via een aansluiting op Digipoort
  • E-factuur invoeren in portaal via Digipoort

De meest geschikte oplossing voor uw organisatie hangt af van het aantal facturen dat u naar de overheid stuurt én of u zich beperkt tot de overheid of dat u voor al uw in- en uitgaande facturen overstapt op e-facturen.

Mocht u nog niet aan de eisen voldoen neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Alvast meer lezen? Download onze brochure voor e-factureren met Easy Systems.

Download de brochure

Zero-day lek "Spring4Shell" actief in Java Spring Framework

Donderdag 31 maart 2022 is een lek bekend geworden in Java Spring Framework. Op basis hiervan hebben we meteen onderzoek verricht op onze omgevingen en contact gezocht met leveranciers. Op dit moment...

De kracht van zelfstandig en samen om administratieve last te verlichten

Elke organisatie heeft te maken met administratieve processen. Denk bijvoorbeeld aan boekhouding, creditmanagement, contracten ondertekenen, gegevensuitwisseling, inkoop en vele andere handmatige en...

Wij zitten er helemaal klaar voor!

Nog een weekje! Eindelijk kunnen we dan laten zien wat ons nieuwe gezamenlijke uiterlijk wordt. De verrassing is niet alleen voor de buitenwereld, maar we hebben ook intern zoveel...