1 min read

Waarom u uw bedrijfsprocessen het best benaderd als een sportteam...

Featured Image

Net zoals een sportteam die na de wedstrijd gezamenlijk analyseert wat er goed ging en wat er beter kan, zou u ook uw bedrijfsprocessen onder de loep moeten (willen) nemen. Zeker als we praten over processen rondom financiële administraties, die toch als een soort life line van een onderneming gelden. Bovendien zijn ontwikkelingen, die op hun beurt weer veranderingen met zich meebrengen, minder ingrijpend binnen een organisatie als u al die tijd al kritisch naar uw processen bent blijven kijken.

Klinkt logisch, maar toen…

Het klinkt ongetwijfeld best logisch: een gezonde onderneming blijft immers continu investeren. Toch merken we dat het stellen van prioriteiten om zaken vanaf de basis steeds beter te maken, moeilijk blijft. En dat is ook best begrijpelijk, er zijn zóveel zaken die om aandacht vragen elke dag. Vanuit die reden plannen we proactief zelf, een jaar na de live-gang van onze software, ook altijd een afspraak met onze klanten in.

Pure noodzaak: er verandert gedurende de periode dat de software in gebruik is zoveel, dat het onmogelijk is om er het optimale uit te blijven halen als er geen evaluaties plaatsvinden die inzoomen op de veranderingen die de revue passeerden. Na het live gaan met de oplossing kan het voorkomen dat je situaties tegen komt waar in het begin van het project niet aan gedacht is. Dan is het belangrijk dat die door middel van die evaluatie boven tafel komen. Daarnaast is het belangrijk om altijd met de nieuwste ontwikkelingen mee te gaan om het rendement van de software zo hoog mogelijk te houden. Bovendien houden we elkaar door inzet van de evaluatiegesprekken scherp. En dat is sowieso waardevol.

Gelijkspel is geen winst

We nodigen, bij deze, elke financieel professional uit om na te denken over de efficiëntie binnen het bedrijf: verloopt het allemaal ongeveer zoals het verlopen moet? Of zijn er tóch van die losse eindjes die ruis blijven geven? En welke rol kan het finetunen van de reeds aanwezige software hier dan in spelen? Moraal van het verhaal: pak op wat beter kan, accepteer niet dat uw software minder optimaal presteert dan zou moeten. En blijf up to date, zodat óók die laatste bedrijfsontwikkelingen meegenomen worden in hetgeen uw software voor u betekenen kan. Want gelijkspel is tenslotte geen winst!