Cloud oplossing

Purchase to pay in de cloud

De laatste jaren vindt er een duidelijke verschuiving plaats naar werken in de cloud. Een bijkomend voordeel voor veel organisaties zijn de lagere IT kosten. Ook onze purchase to pay oplossingen zijn, naast de vertrouwde on-premise mogelijkheid, beschikbaar in de cloud.

Cloud of on-premise?

Steeds meer processen spelen zich af in de cloud. Maar hoe maak je als organisatie de keuze voor een cloud of een on-premise oplossing? Beide mogelijkheden hebben hun voor- en nadelen. Bepaal voordat u een keuze maakt eerst zelf wat voor uw organisatie belangrijk is. Een aantal van de meest gehoorde voordelen hebben wij alvast voor u op een rijtje gezet. Wilt u graag de complete whitepaper lezen? Download deze dan hieronder:

Download WHITEPAPER

3 belangrijke voordelen voor cloud en on-premise

Zoals gezegd valt er zowel wat te zeggen voor een cloud als een on-premise oplossing. Het hangt geheel van de wensen en werkwijze van uw organisatie af wat het beste bij u past. Hieronder geven we u vast een aantal belangrijke voordelen voor zowel de keuze voor een cloud als een on-premise oplossing.

Voordelen cloud

  1. Veiligheid: Mocht uw computer vastlopen of uw pand in de brand vliegen, geen probleem. Uw gegevens staan veilig in de cloud.
  2. Lagere kosten: Bij een cloud oplossing zijn de kosten vaak lager dan bij on-premise oplossing. Bij een on-premise oplossing moeten bijvoorbeeld servers aangeschaft en onderhouden worden. Bij een cloud oplossing kunnen de harde schijven en servers de deur uit, want een internetverbinding volstaat. Daarnaast kunt u bij een cloud oplossing flink besparen op licenties, ondersteunend IT-personeel en overige overheadkosten. Doordat software in de cloud door meerdere partijen gebruikt kan worden, worden de overhead kosten gedeeld en zijn de totale kosten per gebruiker dus een stuk lager.
  3. Snelheid: Doordat cloud software vaak standaard geïnstalleerd wordt zonder klantspecifieke configuratie, is het minder complex om deze oplossing op afstand in te richten en te onderhouden. Binnen enkele werkdagen kan vaak al gestart worden met het gebruiken van de web scanapplicatie en de module voor geautomatiseerde factuurverwerking, inclusief het ontvangen van digitale facturen.

Voordelen on-premise

  1. Veiligheid: Gek genoeg is veiligheid ook een voordeel van een on-premise oplossing. Alleen om een andere reden dan bij een cloud oplossing. Software die openbaar toegankelijk is (cloud software dus), is namelijk gevoeliger voor aanvallen van buitenaf dan software die lokaal geïnstalleerd is.
  2. Koppeling met andere systemen: Op het moment dat de software in de cloud draait is het vaak alleen mogelijk om te koppelen met software pakketten die ook via het internet benaderbaar zijn. Bij een on-premise oplossing kan in principe met elk willekeurig financieel/ERP systeem gekoppeld worden.
  3. Afhankelijkheid: Bij een on-premise oplossing ben je minder afhankelijk van derden en kun je eventuele problemen altijd snel zelf oplossen. Gaat er bij een cloud oplossing iets mis in de servers, dan heb je niet direct invloed op het verhelpen van het probleem. Omdat de software op de servers van de dienstverlener staan, ben je hierin afhankelijk van de leverancier van de cloud oplossing. Daar staat weer tegenover dat de leverancier over de expertise beschikt om eventuele storingen snel op te lossen. In de praktijk kan dit betekenen dat problemen eerder zijn opgelost dan wanneer de software op eigen servers draait.

Wil je graag meer weten over de voor- en nadelen? Download dan de whitepaper.

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten welke variant het meest geschikt is voor uw organisatie? Vraag ons om advies! Onze adviseurs denken graag met u mee.

Advies aanvragen

Referentieverhaal Club Pellikaan

Nieuwsgierig naar wat andere klanten ervaren? Club Pellikaan heeft gekozen voor Easy Invoice in de cloud.

Club Pellikaan heeft bewust gekozen voor een cloud oplossing. Met een zestal clubs door heel Nederland, is het decentraal kunnen beschikken over informatie van groot belang. Dit, gecombineerd met het feit dat Club Pellikaan geen eigen servers heeft, maakt de cloud oplossing van grote meerwaarde. Etienne Simon, Club Pelikaan

Download hier de case study.

Purchase to pay automatisering, ook iets voor u?

Laat u adviseren!