U overweegt als bedrijf over te gaan op digitale factuurverwerking. Maar wat zijn de kosten van digitale factuurverwerking eigenlijk? En wat levert het u mogelijk op? Een overzicht.

Wanneer u als bedrijf tot nu toe handmatig uw facturen verwerkte, maakte u geen kosten voor een factuurverwerkingpakket. Echter: u was veel tijd kwijt aan handmatige handelingen. Uit onderzoek blijkt dat MKB-bedrijven die overgaan op digitale factuurverwerking een gemiddelde tijdsbesparing realiseren van 40%.

Kostenbesparing door factuurautomatisering

De tijdsbesparing is echter slechts een deel van de kostenbesparing die gerealiseerd wordt door het digitaliseren en automatiseren van uw factuurverwerking. Bij elk bedrijf dat handmatig facturen verwerkt gaat een – vaak niet becijferd – bedrag op aan zoekgeraakte facturen, niet op tijd betaalde facturen en foutieve administratieve handelingen. De werkelijke kostenbesparing is daardoor nog groter, tot wel 60%.

Voorheen werden digitale facturen uitgeprint. Een kopie werd bewaard op de boekhouding. Het origineel ging naar de accordeurs. Wanneer het origineel getekend terugkwam werd de kopie weggegooid. Op de factuur werd vervolgens een boekstempel gezet, die ingevuld moest worden. Pas daarna werd de factuur ingeboekt in het boekhoudpakket. – Richard van der Linden, Vandersterre Groep | Lees de hele casus

Online besparingscalculator

Hoeveel kunt u besparen door uw factuurverwerking te digitaliseren? Laat het direct uitrekenen door onze besparingscalculator.

Naar de besparingscalculator

Kosten factuurverwerking bij Easy Systems

Wilt u overgaan op digitale factuurverwerking met de pakketten van Easy Systems, dan betaalt u een vaste prijs voor de implementatie en integratie van de software. U kunt kiezen uit twee prijsvarianten.

  • Een eenmalige vaste prijs voor het afnemen én implementeren van het softwarepakket, waarbij u alleen jaarlijks nog een fee betaalt voor service en ondersteuning.
  • De tweede mogelijkheid is om te kiezen voor een abonnementsvorm. Hierbij betaalt u maandelijks een vooraf vastgesteld bedrag. Hier zijn zowel implementatie, gebruik en service en ondersteuning in meegenomen. Hiervoor kunt u grofweg de volgende prijzen aanhouden:
Aantal facturenGem. kosten per factuur over 5 jr.
5.000-10.000€ 0,30 – € 2,95
11.000-25.000€ 0,20 – € 1,85
26.000-50.000€ 0,15 – € 0,90
> 50.000€ 0,05 – € 0,40

Binnen service en ondersteuning vallen de updates van onze software en support van ons Servicecenter. Onze supportmedewerkers zijn op kantooruren voortdurend bereikbaar voor uw vragen. Deze kunt u zowel telefonisch als online, via ons supportportaal, indienen. Wij helpen u graag!

Hembrug wilde naar een efficiëntere manier van facturen verwerken. Geen facturen meer die kwijtraken, een daling van de bewerkingstijd per factuur van 50% en een factuurherkenning van boven de 85%. – Paul Koot, Hoofd Administratie | Lees de hele casus

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten wat factuurverwerking voor uw organisatie kan betekenen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Wij rekenen u graag voor wat digitale factuurverwerking in uw geval kost – en oplevert.

Adviesgesprek aanvragen