2 min read

Gecertificeerd Access Point voor PEPPOL? Dat zijn wij!

Featured Image

Kent u de term PEPPOL al? Dit is het netwerk dat u in staat stelt om veilig, snel en eenvoudig elektronisch te factureren richting Europese bedrijven en overheden. We hebben al eerder geschreven dat dit een alles-behalve-ver-van-uw-bed-show is, omdat leveranciers van (semi)overheden sinds april 2019 verplicht zijn te e-factureren.

En de slimme ondernemer die vooralsnog geen zaken met de overheid doet, stapt natuurlijk nú al vrijwillig in omdat hij gedegen, veilig en ook met het oog op de nieuwe Europese privacywet AVG die in mei 2018 is ingegaan, elektronisch wil factureren.

Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa) bekendere term…

Bob van Zalingen, Sales Executive bij Easy Systems, zegt er het volgende over: "We merken gelukkig dat het onderwerp PEPPOL meer en meer gaat leven binnen bedrijven. Gelukkig maar, want het biedt zoveel voordelen. Al merken we overigens dat de term Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa), in Nederland de partij die alle Access Points beheert en goedkeurt, in praktijk nog wel wat bekender is."

Zó werkt PEPPOL concreet

"Als we, zoals in de titel van dit blog, enthousiast benoemen dat Easy Systems een gecertificeerd Access Point is, dan bedoelen we daar concreet mee dat wij u toegang kunnen geven tot het PEPPOL-netwerk. We leveren de techniek die een bedrijf nodig heeft wanneer het over wil gaan op het werken met PEPPOL. En dan gaat het niet alleen over de mogelijkheid om facturen in- en uitgaand te versturen, maar ook om alle andere documenten die dagelijks tussen organisaties gedeeld worden zoals bijvoorbeeld orders, catalogi en orderbevestigingen."

Om rekening mee te houden…

PEPPOL is een open netwerk en voor toegang heeft elke organisatie de vrije keuze in een Access Point. Kijk bij het maken van uw keuze wel goed naar de mogelijkheden van de aanbieder, zowel voor nu als voor toekomstige ontwikkelingen. "Daarnaast is het aantal interfaces dat geboden wordt belangrijk. Hoe flexibeler, hoe beter!

Let er ook op dat u kiest voor een softwareleverancier die, net als Easy Systems, al langere tijd ervaring heeft met het onderwerp en zo, vanuit opgebouwde know how en ervaring, precies weet wáár het over gaat en wát er in uw specifieke situatie belangrijk is.

Access Points zijn conform de Europese richtlijnen door de Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa) erkend. Wellicht overbodig, maar wel belangrijk om te melden dat wij dit inderdaad zijn. En tot slot is het ook handig dat u kiest voor een aanbieder die meer diensten in het pakket heeft, zodat u de voordelen van alles-onder-één- dak ervaart. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld het hele (inkomende én uitgaande) facturatieproces (of delen ervan) uitbesteden, maar ook uw purchase to pay proces automatiseren.

Wanneer een organisatie zich meldt dan bekijken we samen welke gegevens men uit wil wisselen en in welke frequentie dit gaat gebeuren. Het klinkt misschien wat theoretisch allemaal: daarom nodig ik iedereen die eens vrijblijvend wil sparren, van harte uit om contact met ons op te nemen", besluit Bob.