2 min read

Klaar voor de toekomst met 4Exchange

Featured Image

De ontwikkelingen in de purchase to pay keten zijn volop in beweging. De meeste organisaties zijn de weg van papieren naar elektronische verwerking al ingeslagen. De ontwikkelingen omtrent elektronische verwerking en elektronisch berichtenverkeer zitten in een stroomversnelling. 

Zo zijn alle bedrijven vanaf 2017 verplicht om de Rijksoverheid elektronisch te factureren. En volgens een Europese richtlijn moeten alle aanbestedende overheidsdiensten vanaf eind 2018 in staat zijn e-facturen te verwerken.

De weg naar volautomatisch berichtenverkeer

Een elektronische factuur is in alle opzichten beter dan een PDF-factuur. Een e-factuur kan namelijk zonder extra handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch in uw software ingelezen en verwerkt worden.

Met het verplicht stellen van e-facturatie aan de overheid is weer een nieuwe stap genomen in het compleet automatiseren van het elektronische berichtenverkeer binnen de purchase to pay keten. E-factureren werd al steeds meer gemeengoed, maar met de introductie van PEPPOL - de ‘nieuwe’ standaard in elektronisch berichtenverkeer – kan straks iedereen onderling elektronische berichten versturen en ontvangen. Het is hierbij wel noodzakelijk om aangesloten te zijn bij een e-facturatienetwerk.

Meer weten over de mogelijkheden van elektronisch berichtenverkeer?Stuur ons een bericht

Toegang tot het Europese e-facturatie netwerk

In elk land zijn zogenoemde access points ingericht die de toegang tot het Europese e-facturatie netwerk regelen. Het netwerk verifieert de afzender, dit voorkomt spookfacturen, en wisselt de factuur via een beveiligd netwerk uit. Met andere woorden: e-facturatienetwerken zijn noodzakelijk voor echt automatisch boekhouden. In Nederland wordt het access point tot het Europese netwerk beheerd door Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa).

Veilige toegang en compatibiliteit met 4Exchange

Mooi natuurlijk zo’n Europees e-facturatie netwerk en een gedeelde e-factuur standaard. Maar hoe krijgt je toegang tot dit netwerk en zorg je ervoor dat je bestaande financiële / ERP pakket ‘compatible’ is met deze nieuwe standaard? Hiervoor hebben wij 4Exchange ontwikkeld.

4Exchange kan gezien worden als een ‘Billing Service Provider’ en biedt u veilige toegang tot het Europese e-facturatie netwerk. Voor wie is aangesloten op dit netwerk, worden alle andere organisaties die hier ook aan deelnemen in één keer bereikbaar. Daarnaast haalt 4Exchange de voor u bestemde facturen op vanuit het e-facturatie netwerk en zet deze vervolgens om naar de ‘taal’ die uw financiële / ERP pakket verstaat. Hierdoor hoeft u geen rigoureuze aanpassingen door te voeren in uw eigen softwaresystemen. Wel zo makkelijk!

Wat kunt u precies verwachten?

4Exchange biedt de mogelijkheid om zowel e-facturen te ontvangen als te versturen via het Europese e-facturatie (PEPPOL) netwerk. 4Exchange biedt u veilige toegang tot dit netwerk. Ontvangen facturen worden direct verwerkt in onze oplossing voor geautomatiseerde factuurverwerking; Easy Invoice.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd maar wilt u graag meer informatie over 4Exchange ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!