1 min read

OCR, uw redding als e-facturatie nog een brug te ver is

Featured Image

Als wij met organisaties praten over het automatiseren van factuurverwerking, dan ligt de focus vooral op de workflow. Niet gek natuurlijk, want dat is doorgaans de grootste verandering in het proces. Maar het lijkt ons goed om de inputkant nu eens meer te belichten.

De meest besproken vorm van input op dit moment is e-facturen. Een hele mooie ontwikkeling die flink wat voordelen met zich meebrengt. Maar wat als u daar nog niet aan toe bent, of als uw leveranciers daar nog niet aan toe zijn? Dan heeft u vooral te maken met papieren en pdf facturen, maar ook dán kunt u genieten van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking. Deze facturen worden echter niet uit zichzelf geautomatiseerd verwerkt. Daar moet vooraf wat mee gebeuren.

Interessant onderwerp? Download hier ons webinar on demand.

Bekijk Webinar

OCR, uw redding als e-facturatie nog een brug te ver is

OCR is dé oplossing voor u als u vooral met papieren en pdf facturen te maken hebt en toch wilt automatiseren. Een goede scan en herken oplossing - zoals Easy Recognition - biedt zoveel meerwaarde. Hoe valt van automatisering te spreken als de gegevens van papieren en pdf facturen nog overgetypt moeten worden? Dit is niet alleen tijdrovend, het is ook nog eens heel foutgevoelig. Dat gaat ten koste van het automatische proces. We zien het ook nog regelmatig gebeuren dat organisaties wel een scanoplossing hebben, maar dat pdf facturen daarvoor eerst geprint moeten worden. Dat is gelukkig echt niet meer nodig.

Wat kiest u?

Tegenwoordig heeft u zoveel keus. Niet alleen kunt u kiezen voor een scanoplossing bij u op locatie, maar u kunt ook het volledige scan-, herken- en valideer proces uitbesteden. Of delen daarvan. U kiest!

Toch goed om daar eens bij stil te staan, of niet?

Verder praten over geautomatiseerde factuurverwerking en de mogelijkheden voor de inputkant? Nodig ons uit voor een afspraak!
Vrijblijvend Adviesgesprek