2 min read

Purchase to pay software: waarom kiezen voor een Best of Breed-oplossing?

Featured Image

Wil je aan de slag met het (verder) optimaliseren en automatiseren van je purchase to pay proces, maar twijfel je nog of je hiervoor een dedicated softwareoplossing wilt aanschaffen? Bijvoorbeeld omdat jouw ERP-systeem hier ook mogelijkheden voor lijkt te bieden? We leggen het verschil uit tussen een all in one-oplossing en een Best of Breed-oplossing en geven 5 argumenten om te kiezen voor die laatste.  

 


Met all in one-software kun je verschillende bedrijfsprocessen in één overkoepelend systeem automatiseren. De naam zegt het eigenlijk al… Een bekend voorbeeld hiervan is het ERP-systeem (Enterprise Resource Planning). Een ERP-systeem omvat vaak modules voor financiën, HR, voorraadbeheer, productie, verkoop en meer.
 

One size fits all (?)

Doordat het zo’n brede oplossing is, kan een all in one-tool niet voor elk proces de diepte in en biedt het weinig flexibiliteit. Een all-in one ERP-systeem heeft vaak wel functionaliteiten voor specifieke processen, zoals factuurverwerking of contractmanagement, maar deze zijn zeer standaard ingericht. Dat terwijl standaard niet altijd aansluit bij de praktijk… 

In feite kun je all in one ook lezen als one for all: één ERP-systeem moet voor zoveel mogelijk bedrijven en zoveel mogelijk processen kunnen werken. Klinkt handig, maar uiteindelijk is ieder bedrijf anders. Jouw purchase to pay proces is anders dan die bij een ander bedrijf om de hoek. En dus loop je tegen andere problemen aan, heb je andere wensen en dus ook behoefte aan een andere oplossing.  

Ieder purchase to pay proces is anders 

Een Best of Breed-oplossing is speciaal ontwikkeld voor één bepaald proces. Deze oplossingen bieden diepgaande functionaliteit en veel flexibiliteit, waardoor ze naadloos kunnen aansluiten op jouw processen, jouw problemen en jouw wensen.  

Dat geldt ook voor de purchase to pay software van Easy Systems. Ongeacht hoe specifiek of complex jouw processen zijn, er is altijd een passende oplossing. Daarnaast is onze software makkelijk in gebruik en een stuk minder ingewikkeld om mee te werken dan zo’n uitgebreid ERP-systeem. 

Mocht dat nog niet genoeg reden zijn om te kiezen voor een Best of Breed-oplossing in plaats van voor het automatiseren binnen je ERP-systeem, dan geven we je hieronder nog 5 redenen.  

5 voordelen van een Best of Breed-oplossing 

  • Bespaar geld op dure ERP-licenties. Hoe meer mensen toegang moeten krijgen tot het ERP-systeem, hoe duurder. Licenties voor dit soort software zijn immers aardig aan de prijs. Door te werken met een Best of Breed-oplossing, hoef je minder gebruikers toe te laten tot het ERP-systeem. Medewerkers die zich bezighouden met factuurverwerking, declaratieverwerking, inkoopmanagement of contractmanagement werken voortaan immers met de software van Easy Systems en hoeven niet meer in het ERP-systeem te zijn. Denk hierbij vooral aan budgethouders en goedkeurders die verder geen toegang nodig hebben tot het ERP-systeem. 
  • Verminder het risico op fouten in je ERP-systeem. Doordat er minder gebruikers toegang hebben tot het ERP-systeem behoud je overzicht en minimaliseer je de kans op fouten.
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding. Betaal niet langer voor allerlei standaard functionaliteiten die eigenlijk net niet helemaal werken zoals jij wilt. De Best of Breed purchase to pay oplossing van Easy Systems wordt op maat geconfigureerd, waardoor jij het onderste uit de kan kunt halen. Zodra de optimalisering en automatisering van het proces op poten staan, bespaar je direct tijd en geld.  
  • Pas je niet meer aan aan de software. In het geval van Best of Breed hoef jij je niet langer aan te passen aan de software: de software past zich aan op jou en jouw werkprocessen. De software kan immers zo geconfigureerd worden dat het perfect aansluit op jullie bestaande werkwijzen.  
  • Integreer de oplossing eenvoudig met bestaande software. Best of Breed-oplossingen kunnen heel goed integreren met bestaande IT-systemen voor een soepele uitwisseling van gegevens. Wij hebben al twintig jaar ervaring en ruime kennis van een breed scala aan ERP-systemen. Zo kan onze oplossing voor het purchase to pay proces naadloos koppelen met Twinfield en Exact Online. Binnenkort volgen koppelingen met Microsoft Dynamics Business Central en Isah.  

Overtuigd? 

Ben je al overtuigd van de meerwaarde van een Best of Breed-oplossing voor jouw purchase to pay proces? Neem dan contact met ons op. Of download onze brochure voor meer informatie.  

Neem contact op of Download de Brochure