Case Study

Lentink
Isah & Wholesale

Meer inzicht en enorme tijdwinst door automatisering
van de factuurverwerking

Lentink is één van de meest toonaangevende toeleveranciers op het gebied van hightech plaatbewerking en produceert grote en kleine series producten voor verschillende internationale markten, bedrijfstakken en industrieën. Een innovatieve en moderne metaalwaren producent die nu, naast haar primaire processen, ook een optimalisatieslag heeft doorgevoerd op de financiële afdeling.

Meer inzicht en enorme tijdwinst door automatisering van de factuurverwerking

Het automatiseren van de factuurverwerking inclusief de mogelijkheid tot automatische ordermatching heeft Lentink veel gebracht. Koen van Loon, Finance Manager, vertelt over de automatiseringsslag die zij binnen de financiële administratie van Lentink gemaakt hebben en wat dit hun gebracht heeft.

De grote voordelen van de automatisering van de inkoopfacturen zijn dat de verwerkingstijd van een factuur verkort is van gemiddeld 1,5 week naar slechts 1 tot 3 dagen, en dat inmiddels 90% van onze facturen automatisch gematcht worden met de inkooporders. Dit scheelt veel tijd en geeft een betrouwbaarder inzicht in de voorraadwaarde.

 

Lentink maakt gebruik van de oplossingen van Easy Systems om het factuurverwerkingsproces te automatiseren. Hiervoor is een integratie met Isah gerealiseerd. Met Easy Invoice worden jaarlijks ongeveer 10.000 facturen verwerkt.

Gerelateerde content