Case Study

Banken Champignons
MS Dynamics NAV

Banken Champignons dekt hele P2P proces af met Easy Systems

Banken Champignons – in de jaren ’50 opgericht – houdt zich bezig met de productie van verse paddenstoelen. Een familiebedrijf wat nu gerund wordt door de tweede generatie. Waar vroeger champignons alleen gegeten werd door de bovenste laag van de samenleving, is de witte champignon tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese keuken.

Rob Banken, eigenaar/directeur heeft zichzelf opgeworpen als ambassadeur voor de paddenstoel: “Men kent nog maar heel weinig paddenstoelen. De champignon is de bekendste, maar andere paddenstoelen moeten echt nog bekender gaan worden. Ik probeer daar een steentje aan bij te dragen door als ambassadeur op te treden voor dit fantastische product.”

Sinds de oprichting is Banken Champignons uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande internationale teelt- en handelsbedrijven in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten. Dit internationale aspect speelde een rol toen de organisatie het purchase to pay proces wilde automatiseren.

"In de oude situatie kwam het gros van de facturen op papier, via de post binnen. Elke factuur die op die manier ontvangen werd, werd één op één overgetypt in Microsoft Dynamics NAV. Geestdodend en veel handwerk."

Alfred van Dooren, applicatiebeheerder

 

20.000 facturen probleemloos geautomatiseerd verwerken

Banken Champignons maakt gebruik van de oplossingen van Easy Systems om het hele purchase to pay traject te automatiseren. Hiervoor is een integratie met Microsoft Dynamics NAV gerealiseerd. Met Easy Invoice worden jaarlijks ongeveer 20.000 facturen verwerkt. Het grootste pijnpunt – en dé reden om op zoek te gaan naar een purchase to pay oplossing – was het vele handmatige werk.

Gerelateerde content