1 min read

Maar ik heb toch geen OCR nodig?

Featured Image

"Wij gaan over op e-facturatie, dus we hebben helemaal geen scan- en herkenoplossing nodig."

Deze reactie krijgen wij wel eens als we praten over de inputkant voor geautomatiseerde factuurverwerking. Herkent u zich hierin?

Hoe mooi het ook klinkt, het is voor de meeste organisaties niet haalbaar om vanaf dag één 100% e-facturen te ontvangen. Laten we eens inzoomen op dit proces en deze mythe voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.

Meld u ook aan voor ons webinar over dit onderwerp: Bekijk Webinar

Hoe gaat dit in de praktijk

U wilt e-factureren, een hele goede keuze. U bent er helemaal klaar voor, u heeft een bestandsformaat gekozen waarmee u wilt werken en wie kan tegenwoordig nou geen e-facturen sturen, toch?

Dit laatste blijkt vaak de bottleneck. Want kan elke leverancier het formaat van úw keuze uit zijn systeem halen? Is die leverancier er trouwens wel klaar voor of stuurt hij nog steeds papieren facturen en heeft hij het project e-factureren nog even uitgesteld? Vaak blijkt een deel van de leveranciers toch nog niet zover als verwacht/gehoopt.

Wat doet u dan: wachten met automatiseren tot elke leverancier zover is? Dat is gelukkig niet nodig en daar komt nou net de scan- en herkensoftware weer om de hoek kijken.

Easy Recognition

OCR (Optical Character Recognition) software - zoals Easy Recognition - is een mooie manier om snel van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking te genieten. Het is ook heel goed te combineren met e-facturen.

Het één sluit het ander niet uit. U kunt er zelfs voor kiezen om helemaal geen papieren en pdf facturen meer te ontvangen. Dan besteed u gewoon het hele scan- en herkenproces uit met OCR as a service.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Nodig ons uit voor een vrijblijvend adviesgesprek

Adviesgesprek aanvragen