Kost de jaarafsluiting u elk jaar te veel tijd?

De jaarafsluiting: verplichte kost voor elke organisatie en voor de meeste financiële afdelingen een drukke periode. Een papieren administratie en een handmatig factuurverwerkingsproces maakt de jaarafsluiting extra arbeidsintensief. Zou het niet prettig zijn als de jaarafsluiting volgend jaar soepeler verloopt?

Fouten waar u misschien niet eens vanaf weet

Stelt u zich eens voor dat u met een druk op de knop financiële rapporten kunt uitdraaien. Dat is veel sneller en eenvoudiger dan rapportages maken in ingewikkelde en foutgevoelige Excel sheets.

Of u heeft een overzicht van de nog openstaande facturen nodig. Die genereert u toch liever met één klik dan dat u een ordner doorbladert? Hoe weet u anders zeker dat u correcte gegevens bekijkt? Nét die ene factuur is niet in uw overzicht meegenomen, de leverancier heeft het namelijk rechtstreeks naar zijn contactpersoon gestuurd die toevallig een tijdje afwezig is. U weet niets van die factuur en zo sluipt er eenvoudig een fout in de boekhouding.

Handmatige processen zijn veel gevoeliger voor fouten dan geautomatiseerde processen en dat is van grote invloed op de jaarafsluiting.

Maak uw volgende jaarafsluiting eenvoudiger met onze oplossingen

Factuurverwerking

E-invoicing
Inkoopmanagement

Easy-Purchase
Declaratieverwerking

Easy-Expense
E-facturatie

E_Facturatie

Ik ben benieuwd hoe jullie mij kunnen helpen bij de jaarafsluiting. IK WIL GRAAG EEN ADVIESGESPREK

Besparen op de accountant

Wordt u bij de jaarafsluiting geholpen door een accountantskantoor? U profiteert er van als de accountant sneller klaar is. Dus hoe gemakkelijker de benodigde informatie beschikbaar gemaakt kan worden en hoe hoger de kwaliteit van deze informatie, des te minder werk de accountant heeft. Dat resulteert in een lagere factuur van uw accountant, een prettige bijkomstigheid. Ook uw accountant ziet graag dat u automatiseert. Uw processen worden inzichtelijker en elke stap, opmerking en actie is gelogd in een audittrail waarmee compliancy eenvoudig aan te tonen is.

Weg met die stress

Bij de jaarafsluiting komt veel kijken, automatisering neemt dit natuurlijk niet volledig uit handen maar het maakt uw werk wel makkelijker. Want laten we eerlijk zijn, u zit er vast niet op te wachten om het jaar te eindigen en te starten met een berg werkstress.

Op het gebied van automatisering van purchase to pay processen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs laten u graag de eenvoud van onze oplossingen zien en over welke rapportagemogelijkheden u kunt beschikken.

Is uw jaarafsluiting volgend jaar gestroomlijnd?

Meer over dit onderwerp

Lees ook ‘Met P2P heeft u puur goud in handen‘ – Waarom uw accountant blij wordt van automatisering.

Ja, ik wil weten hoe jullie producten mij kunnen helpen met de jaarafsluiting

Adviesgesprek