Facturen fiatteren – Wat is dat?

Facturen moeten gefiatteerd worden voordat ze betaalbaar gesteld worden. Het fiatteren van facturen, oftewel het goedkeuren van een factuur gebeurt meestal aan de hand van een procuratieschema. In dit procuratieschema is vastgelegd welke personen hun fiat moeten geven op (specifieke) facturen. Iedere organisatie hanteert daarin zijn eigen regels.

Het probleem met fiatteren van papieren facturen

In het klassieke (papieren) proces van fiatteren van facturen is het grootste probleem voor organisaties dat het tijdrovend en complex is. Meerdere medewerkers moeten hun goedkeuring geven, voor de factuur meegenomen wordt in het betaalproces. Facturen moeten fysiek van de één naar de ander gebracht worden en raken op die manier ook nog eens heel gemakkelijk kwijt. Dit alles zorgt voor vertraging in het totale proces, waardoor facturen bijvoorbeeld niet op tijd betaald worden.

Een geautomatiseerd proces maakt deze handelingen efficiënter en dus goedkoper.

Facturen digitaal fiatteren

Met Easy Invoice bieden wij een passende oplossing voor het eenvoudig fiatteren van inkoopfacturen. Easy Expense maakt het fiatteren van declaraties gemakkelijker. De software van Easy Systems versnelt het fiatteren van facturen door middel van automatisering.

Fiatteren facturen

Hoe werkt het fiatteren van facturen binnen Easy Invoice?

Easy Invoice en Easy Expense zijn softwareapplicaties die het fiatteren van facturen digitaliseren of zelfs geheel automatiseren. In combinatie met Easy Purchase kunt u zo uw gehele purchase to pay proces controleren en versnellen. Onze software kan bovendien eenvoudig gekoppeld worden met uw ERP pakket.

Wanneer alle betrokken medewerkers de facturen gefiatteerd hebben, krijgt deze factuur de status ‘Gefiatteerd’. Vanaf dat moment kan de factuur daadwerkelijk in het betaalproces meegenomen worden.

Daarnaast is het mogelijk om het fiatteren van een factuur uit te stellen naar een later moment. Als u hiervoor kiest, komt de factuur automatisch in de status ‘Later fiatteren’. U kunt de verschillende statussen van al uw facturen eenvoudig opvragen.

Afkeuren van facturen

Naast de mogelijkheid om facturen eenvoudig te fiatteren, is het ook mogelijk om facturen af te keuren. U geeft hierbij de reden van afkeuring op en kunt dit aangeven bij de persoon die u deze factuur gestuurd heeft. De factuur zal op een later moment opnieuw aangeboden moeten worden ter goedkeuring.

Afkeuren factuur

Fiatteren met de app van Easy Invoice

Wilt u niet gebonden zijn aan een werkplek om uw facturen te kunnen fiatteren? Dat kan met de app van Easy Invoice. Klik verder om meer te lezen over deze handige applicatie, waarmee u 24/7, waar u ook bent inzicht heeft in uw facturenstroom. Snel, gemakkelijk en altijd bereikbaar.

Wilt u meer informatie over digitaal fiatteren van facturen?

Laat u adviseren! Vraag ons om vrijblijvend advies.

VRIJBLIJVEND ADVIES