Case Study

Hembrug Machine Tools
Isah & Accountview

Snelheid factuurverwerking met 60% verhoogd

Download case study

Snelheid factuurverwerking met 60% verhoogd

Hembrug Machine Tools is een fabrikant van Ultra precisie machine draaibanken. De organisatie is opgericht in 1973 en is sinds 1982 gevestigd in Haarlem. Hembrug beweegt zich met name op de buitenlandse markt waarbij de focus ligt op Europa, maar ook de USA, Canada en het Verre Oosten.

Geautomatiseerd facturen verwerken

Hembrug wilde naar een efficiëntere manier van facturen verwerken. Geen facturen meer die wegraken, een daling van de bewerkingstijd per factuur van 50% en een factuurherkenning van boven de 85% waarbij dubbel toegezonden facturen direct worden herkend.

De keuze voor Easy Systems

Om het factuurproces efficiënter in te richten, heeft Hembrug ervoor gekozen de workflow oplossing Easy Invoice te implementeren.

hembrug 775

"Na vergelijking van diverse leveranciers is gekozen voor Easy Systems. Voor ons was het van belang dat binnen Easy Systems de kennis van ons ERP pakket Isah aanwezig is. Daarnaast waren de mogelijkheden van het pakket om alle factuurboekingen te kunnen doen, de prijsstelling en de toegezegde ondersteuning doorslaggevend."

Paul Koot, Hoofd Administratie

 

Met de implementatie van Easy Invoice is het factuurverwerkingsproces van Hembrug geautomatiseerd en controleerbaar en inzichtelijk geworden.

Ervaringen tot dusver

De doelen die Hembrug vooraf had gesteld zijn ruimschoots gehaald. Na implementatie van Easy Invoice verloopt het inboeken van facturen snel en efficiënt:

  • Snelheid van de factuurverwerking is met 60% verhoogd;
  • De facturen worden voor 95% goed ingelezen;
  • Er raken geen facturen meer kwijt, en de fysieke verspreiding en opslag van de facturen is niet meer van belang;
  • Er is een beter overzicht per leverancier met direct de betreffende facturen erbij;
  • Bij het beoordelen van de facturen is er specifieke aandacht voor facturen met afwijkingen.

Daarnaast is het gehele proces inzichtelijk en controleerbaar geworden, waardoor er aanzienlijk minder fouten gemaakt worden.

Interface met Isah

Bijzonder aan deze case is dat Hembrug gebruik maakt van de ERP omgeving Isah. Isah is een ERP systeem dat door verschillende organisaties, met name in de maakindustrie, gebruikt wordt. Easy Systems is product partner van Isah en biedt als enige een standaard interface met Isah aan. Een belangrijke voorwaarde voor Hembrug.

Gerelateerde content